JUAM WEB SAYFASININ YÖNETİMİ

 

JUAM web sayfasının oluşturulması, yönetilmesi ve güncel tutulmasında aşağıdaki hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

 

1- JUAM sayfası üst menüsünde “Hakkımızda, Endüstriyel Hizmetler, Kalite, Jeotermal ve Maden, Etkinlikler, Haberler, İletişim ve Ulaşım” sekmeleri yer alacak şekilde düzenlenmelidir.

 

2- Hakkımızda menüsü altında “Tarihçe, Yönetim, Yönetim Kurulu, Personel ve JUAM Yönetmeliği” alt menüleri yer almalıdır.

*Tarihçe: JUAM’ın kuruluş yılı, kuruluş amacı, personel ve makine teçhizat yapılanmasıyla yürütülen projelere dair önemli gelişmeleri tarih sırasına göre verildikten sonra JUAM’ın güncel akademik personel sayısı (ünvanlara göre) gibi bilgiler yer alacak.

*Yönetim: Merkez Müdürü ve Merkez Müdür Yardımcısına ait güncel fotoğraf, dahili telefon, e-posta, Üniversitemiz akademik bilgi sistemine yönlendirilen link yer almalıdır.

*Yönetim Kurulu: JUAM Yönetim Kurulu Üyelerine ait güncel fotoğraf, dahili telefon, e-posta, Üniversitemiz akademik bilgi sistemine yönlendirilen link yer almalıdır.

*Personel: JUAM personeline ait güncel fotoğraf, dahili telefon, e-posta, Üniversitemiz akademik bilgi sistemine yönlendirilen link yer almalıdır.

*JUAM Yönetmeliği: Güncel yönetmelik verilmelidir.

 

3- Endüstriyel Hizmetler menüsü altında “Jeotermal Kaynak Araştırmaları, Maden Kaynakları Araştırmaları, Proje Yönetim Süreci, Endüstriyel Hizmet Fiyat Listesi, Tamamlanan Projeler, Hesap Bilgileri ” alt menüleri yer almalıdır.

* Jeotermal Kaynak Araştırmaları: Jeolojik-Hidrojeolojik Araştırmalar, Jeofizik Araştırmalar hakkında bilgiler ve arazi fotoğrafları yer almalıdır. Ayrıca JUAM bünyesinde bulunan jeofizik cihazlara ait bilgiler ve fotoğraflar verilmelidir (CB ve ÖÖ).

* Maden Kaynakları Araştırmaları: Metalik maden yatakları araştırmaları, Endüstriyel hammadde araştırmaları, Mermer ve Doğaltaş araştırmaları hakkında bilgiler ve arazi fotoğrafları yer almalıdır (MB ve AY).

* Proje Yönetim Süreci:

* Endüstriyel Hizmet Fiyat Listesi: JUAM Müdürlüğünün 2020 yılı Endüstriyel Hizmet Fiyat Listesi eklenecektir.

* Tamamlanan Projeler: Bu bölümde şu ana kadar tamamlanan projelerle ilgili istatistiki bilgiler anlatıldıktan sonra tamamlanan projeler çizelge halinde verilmelidir.

* Hesap Bilgileri: JUAM hesap bilgileri verilmelidir.

 

4- Kalite menüsü altında “Misyon, Vizyon, Hedefler, GZFT Analizi, Danışma Kurulu, 2019 Yılı Birim Değerlendirme Raporu” alt menüleri yer almalıdır.

*Misyon ve Vizyon:

Misyon, bir kişi veya topluluğun üstlendiği özel görev demektir. Misyon, kurumun niçin var olduğunu ve ne yapmak istediğini göstermektedir. Misyon, herhangi bir kurumun varoluş nedenidir ve onun stratejik amaçlarını nasıl gerçekleştireceğini belirleyen çerçeveyi oluşturmaktadır. Bu bölümde; Neden varız, Kuruluş Amacımız Ne, Görevlerimiz neler, Ne yapmalıyız gibi sorulara cevap vermelidir.

Vizyon, kısaca kurumun gelecekte kendisini görmek istediği noktayı açıklamalıdır. Bir kurumun bu güne ve geleceğe yönelik bir tanımıdır. Büyük bir resim veya manzara içerisindeki ulaşmak istediği konumdur, almak istediği başarılı sonuçlardır.

*Danışma Kurulu: JUAM Danışma Kurulu Üyelerine ait güncel fotoğraf yer almalıdır.

* 2019 Yılı Birim Değerlendirme Raporu: JUAM Müdürlüğü 2019 Yılı Birim Değerlendirme Raporu pdf formatında eklenmelidir (FEC).

 

 

 

5- Jeotermal ve Maden menüsü altında “Jeotermal ve Maden” alt menüleri yer almalıdır.

* Jeotermal: Jeotermalin tanımı, oluşumu, sınıflandırılması, HDR ve EGS jeotermal sistemler, Afyonkarahisar ilinin jeotermal potansiyeli ve jeotermalle ilgili istatistiki bilgiler yer almalıdır (CB ve FEC).

* Maden: Madenle ilgili kavramlar, tanımlar, sınıflama ve madencilik sektörüyle ilgili istatistiki vs. bilgiler yer almalıdır (MB ve AY).

 

6- Etkinlikler menüsü altında JUAM Müdürlüğü olarak düzenlediğimiz veya katıldığımız aşağıdaki etkinliklere ait bilgiler ve fotoğraflar verilmelidir.

  • Afyonkarahisar Jeotermal Enerji Çalıştayı (17 Ocak 2010)
  • Jeotermal Enerji Teknolojileri ve Ekipmanları Fuarı (Expo Geothermal 2012)
  • Türkiye 20. Uluslararası Jeofizik Kongre ve Sergisi (Aralık 2013)
  • Jeotermal Enerji Teknolojileri ve Ekipmanları (Expo Geothermal 2015)
  • Uluslararası Katılımlı Jeotermal Kaynaklar ve Doğal Mineralli Sular Sempozyumu ve Sergisi (Şubat 2018)
  • Jeotermal Enerji Teknolojileri Çalıştayı ve Paneli (19-21 Şubat 2020)

 

7- Haberler menüsü altında jeotermal ve madencilikle ilgili ulusal ve uluslararası önemli haberler verilmelidir.

Jeotermal haberler için;

https://www.jeotermalhaberler.com/

https://www.thinkgeoenergy.com/

ve ulusal ve uluslararası resmi kurumların web sayfaları incelenmelidir.

 

Maden haberleri için;

https://madencilikturkiye.com/haberler/

http://www.tummer.org.tr/tr/haberler.aspx

ve ulusal ve uluslararası resmi kurumların web sayfaları incelenmelidir.

 

8- İletişim ve Ulaşım menüsü altında “İletişim, Ulaşım” alt menüleri yer alacak.

*İletişim: Telefon ve e-posta adresleri, varsa sosyal medya hesapları verilmelidir.

*Ulaşım: JUAM adres bilgisiyle Google maps haritası üzerinde bölüm gösterilmelidir.

10 Mayıs 2020, Pazar 103 kez görüntülendi