Misyon

Afyonkarahisar ve çevresi başta olmak üzere ülkemizdeki jeotermal ve maden kaynaklarıyla ilgili bilimsel faaliyetlerde bulunmak, projeler yürütmek, danışmanlıklar yapmak ve bilimsel toplantılar organize etmektir.

Vizyon

Teknolojik ekipman ve yetişmiş personeliyle Ülkemizdeki jeotermal ve maden kaynaklarıyla ilgili bilimsel faaliyetler ve proje çalışmaları gerçekleştirerek sektörel sorunlara çözümler üretmek, ulusal ölçekte tanınan, öncü bir araştırma kurumu olmak ve Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin sektörle ilişkilerini güçlendirerek Üniversitemizin saygınlığına katkıda bulunmaktır.

Hedefler

1. Birimimiz, 2024 yılı içersinde gerçekleştirmeyi planladığı hedefleri şu şekilde belirtmiştir;
  2. Merkez Müdürlüğümüz bünyesinde 9 tane dış kaynaklı AR-GE projesi (TÜBİTAK, KÜSİ vs.) yürütmek (H.2.1; H.2.2; H.3.2)
  3. WOS’ta taranan dergilerde 1 adet uluslararası yayın yapmak (H.2.1)
  4. 2024 yılında en az 1 adet Uluslararası proje yürütmek (H1.3; H.2.1)
  5. Danışma kuruluyla 2 defa toplantı yapmak (H.3.2)