Misyon

Afyonkarahisar ve çevresi başta olmak üzere ülkemizdeki jeotermal ve maden kaynaklarıyla ilgili bilimsel faaliyetlerde bulunmak, projeler yürütmek, danışmanlıklar yapmak ve bilimsel toplantılar organize etmektir.

Vizyon

Teknolojik ekipman ve yetişmiş personeliyle Ülkemizdeki jeotermal ve maden kaynaklarıyla ilgili bilimsel faaliyetler ve proje çalışmaları gerçekleştirerek sektörel sorunlara çözümler üretmek, ulusal ölçekte tanınan, öncü bir araştırma kurumu olmak ve Afyon Kocatepe Üniversitesi’nin sektörle ilişkilerini güçlendirerek Üniversitemizin saygınlığına katkıda bulunmaktır.

Hedefler

1. Teknolojik cihazlardan oluşan hidrojeokimya laboratuvarını kurmak
  2. Jeotermal potansiyel araştırma çalışmaları için gerekli tüm jeofizik ve jeokimya ekipmanlarına sahip olmak
  3. Arazi ve laboratuvar çalışmalarında görev alacak personel yapılanmasını tamamlamak