Jeotermal Kaynaklar ve Maden Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (JUAM) Ankara’da düzenlenen 74. Türkiye Jeoloji Kurultayı’nda Üniversitemizi ve JUAM Müdürlüğünü tanıttılar

 

Üniversitemiz Jeotermal Kaynaklar ve Maden Kaynakları Uygulama ve Araştırma Merkezi (JUAM) Maden Tetkik Arama (MTA) Genel Müdürlüğü Kültür Sitesi`nde yapılan 74. Türkiye Jeoloji Kurultayı’na katıldılar. Ülkemizin yerbilimlerinde 1947 yılından günümüze kadar gerçekleştirilen en köklü ve saygın bilimsel organizasyonu olan Türkiye Jeoloji Kurultayı’nın yetmişdördüncüsü 11-15 Nisan 2022 tarihleri arasında yapıldı. 2021 yılında yaşananların etkisi ile ana temanın “Doğa Kaynaklı Afetler” olarak belirlendiği ve 25 oturumda 400 bildirinin sunulduğu Kurultaya Ülkemizin farklı Üniversiteleri, Kamu Kurum ve Özel Sektör Kuruluşlarından çok sayıda araştırmacı ve profesyonel katılmıştır.

 

Üniversitemiz 30.yıl etkinlikleri kapsamında Kurultay’da tanıtım stantı açarak Üniversitemiz ve JUAM Müdürlüğü’nün tanıtımı yapılmış, JUAM Müdürlüğünün kurulduğu yıldan bu yana gerçekleştirdiği faaliyetler tanıtım standını ziyaret eden Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakan Yardımcısı Prof.Dr. Şeref KALAYCI, MTA Genel Müdürü Vedat YANIK ve Jeoloji Mühendisler Odası (JMO) Başkanı Hüseyin ALAN başta olmak yer bilimleri alanlarında çalışan çok sayıda araştırmacı ve sektör temsilcisine anlatılmıştır. Ayrıca JUAM Müdürlüğü personeli sözlü ve posterli bildiri sunumlarıyla da Kurultaya katkı koymuşlardır.

19 Nisan 2022, Salı 104 kez görüntülendi