Jeotermal enerjinin ülkemizdeki yerinin güçlendirilmesi ve yenilenebilir bir enerji kaynağı olrak yaygınlaştırılması için yapılması gerekenlerin tartışıldığı jeotermal enerji çalıştayı TÜBA, Afyon Kocatepe Üniversitesi ve AFJET’in katkılarıyla Üniversitemiz Atatürk Kültür ve sanat merkezinde 19 -22 şubat 2020 tarihinde gerçekleştirildi. Çalıştay ülkemizin ve bölgemizin en zengin yeraltı kaynaklarından biri olan jeotermal sıcak suların enerji üretiminde, ısınmada, seralarda ve çeşitli alanlardaki kullanımının geliştirilmesi üzerine fikirlerin,sorunların ve bunların çözümlerinin konusunda uzman kişiler tarafından ortaya koyulduğu verimli bir atmosferde gerçekleşmiştir.

   

Çalıştay kapsamında ilk gün otuz yakın bildiri ve sunu ilgili konuklara sunuldu. Konusunda uzman bilim adamları, özel sektör, kamu ve finans sektörü temsilcilerinin katıldığı sunumlarda ülkemizin jeotermal enerji alt yapısı, mevcut durumu, sorunları ve bunlara dair çözümlerin geliştirilmesi konusunda uzmanların önerileri ilgililere iletildi. İkinci günde ise gerçekleştirilen iki panel aracılığı ile ilk gün ortaya konulan toplaya dair fikirler ve öneriler tartışıldı.

JUAM  Müdürümüz Sayın Prof.Dr. Ahmet YILDIZ’da bir sunum gerçekleştirdi. Çalıştaya Katılanlara on yılı aşkın jeotermal tecrübemiz ile bugüne kadar gerçekleştirdiğimiz ve geliştirmekte olduğumuz çalışmalarla ilgili bilgi verildi. Bunun yanında JUAM olarak çalıştay boyunca açık olan standımız da çalıştaya katılanlardan yoğun ilgi gördü.

 

 

 

 

 

24 Şubat 2020, Pazartesi 342 kez görüntülendi